Seo – Zoekmachine optimalisatie. Wat is SEO nou eigenlijk: In het engels staat SEO voor Search Engine Optimization en staat synoniem aan het verbeteren van website (onderdelen) ten behoeven van een betere ranking op de diversen zoekmachines. Het doel hiervan is het vergroten van het aantal (unieke) bezoekers die een website bezoeken.

Door een groot publiek te bereiken vergroot je de kans tot verkopen van je product of dienst. Het hebben van een goed ogende website is een must maar is niet de doorslaggevende factor voor online succes. Wanneer je commerciële producten op het internet aanbied is de kans groter dat je verkoopt wanneer er meer bezoekers op je website komen, dat lijkt logische. Uiteraard moeten deze bezoekers je kunnen vinden en daar gebruiken ze meestal zoekmachines voor.

Seo in de praktijk

Door op trefwoorden gevonden te worden verhoog je het bereik van je producten of diensten. Hiervoor dienen er vaak wel een groot aantal veranderingen op de website doorgevoerd te worden voordat deze geschikt is om een hoge ranking te krijgen. Hiervoor kan je gebruik maken van een SEO expert of zelf aan de slag gaan, vaak is een combinatie van deze twee het beste en staat voor een vliegende start.

SEM, Seach Engine Marketing, dit is de algemene term die gebruikt word voor de gehele zoekmachine marketing, SEO is hier dus een onderdeel van. SEA, Search Engine Advertising is ook een onderdeel van de zoekmachine marketing. Ik richt mij puur op de SEO omdat ik denk dat daar de beste resultaten te behalen zijn, en bij goed onderhoud ook langdurig.

Een misverstand die vaak ontstaat is dat na het doorvoeren van de wijzigingen, het plaatsen van nieuwe content en de juiste balans vinden tussen leesbaarheid en wat de SERPS (search engine result pages) indexeren er direct resultaat is. Dit duurt vaak enkele weken tot zelfs maanden. In de regel geld dat bij het plaatsen van nieuwe content de website voor de zoekmachine steeds interessanter word en dus de ranking omhoog zal gaan.

Een zoekmachine kan je het beste vergelijken met een routeplanner, na het invoeren van de bestemming krijg je verschillende wegen. De wegen die het beste zijn onderhouden, en dus het meest up to date zijn, staan bovenaan.

In het kort, alles moet aan de randvoorwaarden voldoen, de basis elementen moeten tot in de perfectie verzorgd zijn. Daarna is het een kwestie van goed onderhoud. Vergeet nooit, de aanhouder wint!

Door SEO betere gevonden worden op internet”

Zie ook:

SEO schrijven voor internet marketing

Seo tekst content voorbeeld

Zoekmachine marketing

De zoekmachine expert

Hoe werkt een zoekmachine

Gerelateerde artikelen

informatie over seo

Hoe word ik gevonden in google?

Hoe word ik gevonden in google tags: hoe word ik gevonden google, wie vind mij 99% van de bezoekers van deze pagina willen hun dienst of produkt een top positie in google geven (dat weet Lees verder…

informatie over seo

top positie in Google

Top positie in google tags: hoe word ik gevonden via google, wie vind mijn bedrijf via google? 99% van de bezoekers van deze pagina willen hun dienst of product een top positie in Google geven Lees verder…

informatie over seo

Wat betekend SEO, + begrippenlijst! Incl. F.A.Q.

SEO FAQ Wat betekend SEO? – SEO betekend Search Engine Optimization, in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie. De bedoeling van SEO is om de website zo te optimaliseren dat deze goed gelezen kan worden door de zoekrobots. En Lees verder…