De speechcoach, presenteren met emotie!

tags: speechcoach, speech coach, wat is een speechcoach

gratis zoekmachine optimalisatie rapport

 

Persoonlijk had ik nog nooit gehoord van een speechcoach tot ik in mijn prive omgeving te maken kreeg met een speech coach. Ik was mij niet bewust van het feit dat er buiten het leger adviseurs er ook trainers zijn die je leren een publiek te beroeren met emotie.

Dit vond ik zo interessant dat ik ben gaan uitzoeken wat speechcoaching precies is en welke voordelen je met speechcoaching kunt behalen.

De speechcoach op de werkvloer

Als presentaties geven bij je beroep hoort, dan kan het nooit kwaad een cursus of seminar “beter presenteren” te volgen. Ooit heb ik dat zelf gedaan, omdat mijn werkgever vond dat wanneer ik tegen een publiek sprak mijn non-verbale communicatie meer sprak dan mijn verbale.

]]>

Met pen in de hand heb ik toen bij Mercuri International het seminar “beter presenteren” gevolgd. Waar ik op moest letten was ‘contact met je publiek’. Dat was mij al meteen duidelijk. Dus wat ik kreeg was een aantal tools waarmee ik mij beter kon binden aan mijn publiek.

De speechcoach leert je echter hele andere dingen, die vind ik persoonlijk interesssanter omdat ze je meer in contact brengen met je publiek. Dus niet alleen direct toepasbaar op een presentatie, maar je presentatietechniek in alle vormen van menselijkcontact verbeteren.

De speechcoach leert je te dansen met je gevoelens en hoe je deze kunt overbrengen op je publiek. Je moet dus zeker wel achter je punten staan. De speechcoach leert je een combinatie van je gevoel en wat je nu eigenlijk wilt overbrengen. Dit door op een zo menselijk mogelijke manier te communiceren met je publiek.

Wat leert de speechcoach je?

Hetzelfde als wat er al door de hele historie door grote wereldleiders gedaan wordt – simpel, duidelijk en effectieve presenteren. Ook al is de stijl van leiderschap, management en presentatie veranderd, de princiepes zijn hetzelfde. Je boodschap moet gehoord en begrepen worden en je publiek moet daar direct op reageren. Door in jou te geloven zal je een krachtige presentatie geven. Hierdoor zal je boodschap effectiever worden en succes significant toenemen.

Zelfs de beste hebben een speechcoach (nodig)!

De beste leiders, managers, directeuren, presentatoren hebben een speechcoach (nodig). Iemand die je van tijd tot tijd begeleidt, kritiek levert, en die je verbetert in je kunnen. Als je het budget ervoor hebt, en presenteren je beroep is,, dan kan ik iedereen de speechcoach aanbevelen.

Speechcoching in Nederland
In Nederland staat speechcocing volgens mij nog in de kinderschoenen. In Amerika *(en uk) heb ik via internet weten te achterhalen dat het best aardig is ingeburgerd binnen het hoger segment (zoals politiek). Wie daar nog geen speechcoach heeft, loopt een klein beetje achter. In Nederland heb ik maar 1 goed bureau gevonden via www.speechcoaching.nl

]]>

 

]]>

> Neem contact op