Niet gevonden in google wat nu?

tags: niet gevonden zoekmachine, niet gevonden google, wil gevonden worden google

gratis zoekmachine optimalisatie rapport

 

niet gevonden zoekmachine

Je bent al een tijd met je website bezig maar je wordt niet gevonden door de zoekmachines. Je zit constant te zoeken in google om te kijken of je website uberhaupt wel te vinden is.

Op andere zoekmachines zoals Yahoo en MSN ben je wel te vinden, maar ideaal is natuurlijk als je website bekend is bij Google.

Niet gevonden in zoekmachines zoals google

Ik adviseer niet om je site aan te melden bij Google, of een software pakket dat dit wel doet. De reden is dat ik het vermoeden heb dat wanneer Google jou site zelf vindt (al is dat doordat iemand anders naar jou site linkt) de indexering beter is. Ik heb hier geen bewijs van maar meerdere malen meegemaakt dat websites die ik niet zelf had aangemeld betere postities hadden. Als je website niet gevonden wordt in de zoekmachine “google” in dit geval kan je beter eerst checken of deze erin staat. Dit kan je doen door in de zoekmachine te zoeken met “site:domeinnaam”. Voor gevonden worden kan je de volgende indexering bekijken:

]]>

– Yahoo
– MSN
– Google

Door deze zoekopdracht in te geven kan je precies zien welke pagina’s wel en niet in de indexering van de zoekmachines staan.

Ik wil gevonden worden in google, hoe dat ik dat?

Veel ondernemers denken dat als je een website hebt je vanzelf gevonden wordt. Helaas is dit niet zo, als de website niet google vriendelijk, of website vriendelijk is gebouwd zal de site niet of nauwelijks door de zoekmachines opgepikt worden. Veel gebruik van bijvoorbeeld Flash, of plaatjes doet de site niet veel goeds. Het kan er mooi uitzien echter de zoekresultaten zullen er niet komen.

Ook is geduld wederom een schone zaak, vaak duurt het gewoon een paar maanden voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. De meeste kans dat je website goed gevonden wordt krijg je door:

  • Website dient geprogrammeerd te zijn volgens de richtlijnen van W3C (standaard)
  • Gebruik van de juiste zoekwoorden
  • Voldoende teksten, en denk daarbij aan seo teksten (voor de zoekmachines goed leesbare teksten)
  • Duidelijke site structuur, goed doorzoekbaar, en geen fouten op de pagina’s
  • Een eigen domeinnaam (www.uwbedrijf.com of www.mijnprodukt.nl)
  • Een snelle verbinding met het internet (uw website moet gehost worden door een snelle provider
  • Regelmatige updates en nieuwe tekst, blijven updaten! Het toevoegen van nieuwe content is een gouden regel.

Op deze manier moet je website binnen een aantal maanden gevonden worden door de zoekmachines. Is dit niet het geval dan kan je altijd besluiten om mij in te huren!

]]>

niet gevonden google

 

Om erachter te komen of je website in de indexering van google staat kan je bij google de zoekopdracht site:www.website.com ingeven. In het geval van gevonden worden zou dan de zoekopdracht als volgt zijn:

site:gevonden-worden.com

wil gevonden worden google