Meer bezoekers op je site, hoe doe je dat!

tags: meer bezoekers, hoge ranking, zoekmachine optimalisatie

Je hebt een werbsite maar er komen geen bezoekers op, je wilt dus meer bezoekers op je website maar weet niet hoe je dit moet aanpakken. Bezoekers via je website krijgen doe je door interessante informatie te publiceren. Informatie waar bezoekers naar opzoek zijn. Meer bezoekers op je website krijg je door je site te optimaliseren voor de zoekmachines. Maar hoe doe je dit nou?

Stel je hebt de volgende zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden:

  • meer bezoekers
  • hoge ranking
  • zoekmachine optimalisatie

]]>

Zorg er eerst voor dat de zoekwoorden die je wilt inzetten bekend zijn. Ga dus eerst nadenken op welke woorden je gevonden wilt worden. Je kunt via de KEI index berekening dan bekijken wat de KEI van de zoekwoorden is. Ga niet alleen van de KEI indexering uit, ook als het een negatieve uitkomst geeft dan kan je alsnog proberen om op de zoekwoorden die je hoog wilt hebben pagina’s te publiceren, de kans is alleen kleiner. Ik zeg zelf, niet geschoten is altijd mis geschoten!

Zodra de zoekwoorden waarop je meer bezoekers op je site wilt krijgen bekend zijn ga je deze verwerken in je internet pagina’s. Gebruik maken van standaard mogelijkheden zoals een zogenaamde Heading geven en het geven van teksten achter plaatjes, maar ook herhalen van de zoekwoorden in je teksten zijn van groot belang.

Zorg voor voldoende tekst, kleine stukjes tekst zjin vaak niet genoeg voor een goede (google) indexering. Het bold / dik maken van teksten geeft aan dat deze woorden extra belangrijk zijn, het bold maken van “meer bezoekers” geeft dan aan dat deze woorden de belangrijkste woorden op de pagina zijn.

Hoge ranking betekend dat meer verkopen?

Een hoge ranking betekend niet per definitie dat je meer verkopen hebt. Het is niet alleen veel bezoekers die je nodig hebt om te verkopen. Het gaat ook om de bezoeker die je op je site krijgt, zijn dit bezoekers die echt opzoek zijn naar het product of de dienst die jij verkoopt op je site, of zijn het bezoekers die eigenlijk opzoek zij naar iets anders? De kwaliteit van je bezoeker is dus van groot belang, niet de hoeveelheid bezoekers die je krijgt.

Stel je krijgt door geen ranking toch bezoek op je site, maar die kopen wel, of door hoge rankings op de verkeerde zoekwoorden veel bezoekers die niet kopen, dan heeft het geen zin om te optimaliseren. Daarom is het van groot belang dat je goed weet op welke zoekwoorden je gevonden wilt gaan worden voordat je met optimalisatie gaat beginnen.

Dus zoekmachine optimalisatie is het grote geheim?

Jazkerrr!!!! Kort door de bocht is dit het grote geheim. De zoekmachines kunnen je maken en breken, door goed gebruik te maken van de zoekmachines zal je de bezoekers krijgen die jij op je site wilt hebben. Door de zoekmachines te gebruiken daar waarvoor ze zijn ontwikkeld zal je ook daadwerkelijk je diensten of producten gaan verkopen. Zoekmachine optimalisatie is een continue proces waarbij het van belang is dat je, voor zover mogelijk, alle regels in acht neemt.

Het is ook van groot belang dat je zorgt dat je voldoende linkjes naar je informatie krijgt. Websites die linkjes naar jou website sturen dat is voor de zoekmachine informatie dat de inhoud van de site relevante informatie is.

Het is niet zo dat zodra je een zoekmachine expert inhuurt je ook daadwerkelijk hoog zal komen in de zoekmachine resultaten (SERP’s). Het is een kwestie van volhouden, goed te werk gaan, en gebruik maken van alle mogelijke technieken om je producten en diensten onder de aandacht te brengen.

 

 

]]>